Periodiek onderhoud

Periodiek onderhoud
20 mei 2013 Francois Borowy

schilderen

Vandaag ben ik de muren gaan ‘witten’. Na vele jaren gebruik komen er vlekken, krassen op een witte muur, daar valt niet aan te ontkomen. Als je het er bij laat zitten en geen onderhoud pleegt zijn ze na verloop van tijd niet meer te verwijderen. Er valt niets anders meer te doen dan de verfkwast te gebruiken en ze weg te schilderen.

Het makkelijkst is natuurlijk een superdekkende latex te gebruiken want dan ben je in 1 keer klaar 🙂 Dat lukte helaas niet helemaal. Er bleven hardnekkige vlekken terugkomen. Een 2e en 3e laag leek nodig. Echter zonder resultaat! Die paar vlekken zal ik dus wel moeten accepteren.

Het eindresultaat is zeer bevredigend. Het is een stuk lichter geworden. Het is weer schoon en, met wat meer frequent periodiek onderhoud, zullen die hardnekkige vlekken langzaam ook wel verdwijnen.

Na gedane arbeid is het goed rusten, even mijzelf belonen met een lekker biertje en een lekker muziekje. Er zullen ongetwijfeld wel weer nieuwe vlekken bijkomen. Gelukkig weet  ik wat ik er aan kan doen en.. met de juiste hulpmiddelen is het onderhoud een stuk gemakkelijker.

Je eigen huis. Je moet het blijven onderhouden als je er lang van wilt blijven genieten, toch?

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*