Klankschaalmassage

Klankschaalmassage

De werking van de klankschalen heeft iets bijzonders omdat de klankschalen bij uitstek en van nature harmoniserend en ordenend werken. De harmonieuze klank werkt in op het lichaam, het werkt op onze gevoelens, emoties en herinneringen.

Door het aanslaan van een klankschaal geeft de schaal een geluid, een klank en een trilling. De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door ons lichaam. Doordat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat, ontstaat door de trilling als het ware een innerlijke massage, die kan bijdragen aan een algehele diepe ontspanning. Hierdoor komen lichaam en geest op een natuurlijke manier tot evenwicht en kan het lichaam weer herstellen.

Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie. Zelfs wanneer je wat sceptisch bent, zul je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen. Sommige mensen voelen trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan. Naarmate je meer ontspant, of meerdere massages ondergaan hebt, zul je merken dat je een diepe ontspanning kunt bereiken en ook meer bewust wordt.

Hoe werkt een klankschaalmassage behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 1 1/2 uur, inclusief het voorgesprek en het na afloop even rustig bijkomen met een kopje thee of een glaasje water.

Tijdens het voorgesprek wordt gevraagd met welk doel je een klankschaalmassage wil ondergaan. Op basis van die informatie en een lichaamsanamnese wordt gekeken hoe de klankschalen kunnen worden ingezet

Na het voorgesprek neem je plaats op de behandeltafel. Je hoeft je niet te ontkleden. Deze vorm van ‘massage’ wordt over de kleding heen gegeven. Tijdens de behandeling voel je de trillingen van de klankschaal door je hele lichaam gaan.

Het is aan te bevelen tenminste een uur voor de behandeling niets meer te eten en na de behandeling veel water te drinken.

Wat levert het je op?

Een klankschaalmassage is een prima manier om te ontspannen. Ideaal dus voor mensen, die langdurig of tijdelijk onder druk staan.
Het kan zijn dat je komt met pijnklachten als het gevolg van spanning of overbelasting. De behandeling kan specifiek die plekken op worden afgestemd.
Tot slot kan en klankschaalmassage ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

Wat kost het?

Individuele klankschaalmassage € 40
(ca. 1,5 uur incl. voorgesprek en nagesprek)

Afspraak maken?

Wil je zelf wel eens een klankschaalmassage ervaren of heb je een specifieke vraag omtrent een klankschaalmassage?

close

Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief